Lalaland by Alexander Ekman and Medhi Walerski at Gothenburg Opera

La La Land av Ekman/Walerski.
I Ekman/Walerskis lekfulla La La Land möter vi en grupp människor på självhjälpskurs. Genom terapeutiska övningar försöker de hitta vägen till att bli ”en bättre människa”. De två koreograferna mixar dans med talad dialog och skildrar på ett träffsäkert och humoristiskt sätt den mänskliga strävan mot utveckling. Musiken är ett collage av bland andra Chopin, Puccini och Akron/Family.
Den kända hjärnforskaren Jill Bolte Taylor har inspirerat koreograferna med sin föreläsning om en självupplevd stroke. Klicka här för att titta på föreläsningen.
Alexander Ekman, koreograf
Alexander Ekman, koreograf
Alexander Ekman har blott 25 år gammal etablerat sig som en av de mest intressanta nordiska koreograferna inom den nutida dansen. Han har bakgrund som dansare inom Kungliga Baletten, NDT och Cullbergbaletten. Koreografdebuten ägde rum 2006 för NDT II.
Alexander Ekman arbetar med att få in fler dimensioner i den moderna dansen och använder sig gärna av dans och text tillsammans. Han gjorde bejublad GöteborgsOperan-debut år 2008 med sin humoristiska Episode 17, det avslutande verket i succétripplen 3xBoléro.
Medhi Walerski, koreograf
Medhi Walerski, koreograf
Medhi Walerski har efter sin utbildning inom klassisk balett, modern dans och improvisation dansat i operabaletten i Paris, operabaletten i Nice och Ballet du Rhin i Mulhouse, Frankrike. 2001 bytte han Frankrike mot Holland och började som dansare i Nederlands Dans Theater.
Efter två år i ungdomskompaniet NDT II flyttade han upp till NDT I och det var i och med deras årliga workshops som hans karriär som koreograf tog fart på allvar. Dåvarande artistiske ledaren, Anders Hellström, bjöd in honom att skapa ett verk för programmet ”UpComing Choreographers 2006” och resultatet blev Moume. Året därpå skapade han Buried Dead or Alive tillsammans med Alexander Ekman för kompaniet C-Scope.
Hans officiella koreografdebut för NDT blev Mammatus för NDT II 2008 och senare samma år den kritikerrosade Underneath för NDT I. Från och med sommaren 2009 frilansar Medhi Walerski som koreograf och kommer under våren 2010 att skapa ett nytt verk även för Bernbaletten.